Mersin'in Mut ilçesi 70 bin ton kayısı ihracatı hedefliyor

Türkiye'de sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde, 150 bin ton rekolte ve 70 bin tonluk ihracat hedefleniyor

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mut ilçesinde kayısı hasadının başlamasıyla birlikte Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hasat günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kurban kesildi ve kıl çadırda sıkma börek yapılarak misafirlere ikram edildi. 
              

Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Bayır, üretim sezonunu 20 liradan açtıklarını belirterek, 140-150 bin ton arası rekolte beklediklerini söyledi. 

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Abalı ise, ürünlerin Almanya, Rusya ve ortadoğu ülkelerine ihraç edileceğini kaydetti. 

Tescilli kayısı bahçesi olan üretici Koral Parça ise ağaç başı 15-20 kilo civarında hasat beklediklerine değindi. Konuşmaların ardından, gelen misafirlere kayısı ikramı yapıldı. 


21.04.2018 11:06:00